Koncert med Singh og Goldschmidt

Dato
Torsdag d. 24. september 2020, kl. 19:30
Sted
Emmersbæk Kirke, Asger Højlundsvej, 9850 Hirtshals
Medvirkende
Anders Singh og Henrik Goldschmidt
Pris
Kr. 50

Verdensmusik i Emmersbæk kirke.

Duoen Anders Singh Vesterdahl og Henrik Goldschmidt er ganske enestående i dansk musikliv. Besætningen harmonika og obo tilsat Goldschmidts vokal optræder i musikforeninger, kirker og mange andre slags spillesteder – kun fantasien sætter grænser!Repertoiret er jødisk og arabisk musik og egne kompositioner sammen med klassiske  værker  af  bl.a.  Carl  Nielsen,  Balkan-musik  og  danske  sange.  Singh  &  Goldschmidt har de mange forskellige traditioner med sig, og når man rører i dén musikalske smeltedigel med talent og kærlighed, bliver resultatet smukt og helt specielt. Singh & Goldschmidt komponerer og arrangerer det meste af musikken selv. Henrik Goldschmidt nærer stor kærlighed til den traditionelle, jødiske klezmer, og musikken tager langt hen ad vejen afsæt netop i klezmertraditionen. Anders Singh Vesterdahl har indiske rødder og en solid fundering i Balkan- og sigøjner-musikken og bidrager med et særlig, verdensmusikalsk islæt. Musikken er rytmisk, melodiøs og forunderligt rørende. Den taler til hjertet i lange improvisationer og jiddiske sange, og den gør det vanskeligt at holde fødderne i ro i de glade, udadvendte dansenumre. Man bliver musikalsk forført og forlader koncerten med perlerækker af toner i øret, indhyllet i en duft af Balkan, Orienten og Østeuropa. 

Henrik Chaim Goldschmidt er solooboist i Det Kgl. Kapel, stifter af Middle East Peace Orchestra (nu kaldet Middle East Peace Ensemble) og rektor for Goldschmidts Musikakademi, en gratis musikskole på Nørrebro for muslimske, jødiske og kristne børn. En ny afdeling af Akademiet blev i marts 2019 oprettet i Aalborg. Henrik beskrives som den bedste klezmer-oboist i verden, og han har gennem årene mod-taget en lang række udmærkelser, bl.a. Jakob Gade Prisen, Det Kongelige Teaters Pris, Dansk Musikerforbunds Hæderspris, Emil Holms Legat, Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris, H.C. Lumbye Prisen og P2-prisen ”Årets Ildsjæl” (for sit arbejde med Goldschmidts Musikakademi). Henrik blev desuden valgt som Danmarks repræsentant til The World Symphony Orchestra. Hans solo-CD ”Phantasy – Music for Oboe” lå som nummer ét på P2’s klassiske hitliste seks uger i træk. Henrik Goldschmidt er desuden komponist. Han skriver moderne, jødisk musik til sine egne ensembler, til film og teaterforestillinger. 

Anders Singh Vesterdahl er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium (nu Syddansk Musikkonservatorium) Han behersker et stort repertoire af rytmisk musik, balkan- og sigøjnermusik og spiller jævnligt sammen med den navnkundige sigøjnermusiker Lelo Nika, der regnes for verdens bedste i sin genre. Anders har optrådt som solist ved koncerter i det meste af Europa og i Pakistan og har spillet som solist i DR, med Odense Symfoniorkester, Det Kongelige Kapel og tyske Vogtland Philharmonie. Han har vundet flere konkurrencer, bl.a. UNESCOs internationale konkurrence for harmonika i Wiesbaden. Han har medvirket på adskillige CD’er med så forskellige grupper som II Bastardo, Fra de Varme Lande og Kenneth Bager. Som komponist har han skrevet musik til bl.a. Jytte Abildstrøms Teater, Uppercut Danseteater, danseperformancen Universe, og han er en af hovedkomponisterne bag originalmusikken til Middle East Peace Ensembles mange koncerter. 

Billetpris kr. 50,00 Klik her for køb af billet