Onsdag d. 4. oktober 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:30
EK konfirmandstue, Asger Højlundsvej, 9850 Hirtshals
Foredrag om Martin Luther og reformationen del 2

Kom til foredrag med Ole Dybro på følgende datoer:

12 september  4. oktober 16. november

Alle dage kl. 19.00 i Emmersbæk Kirke, det er gratis at deltage

Martin har lagt navn til vores evangelisk-lutherske kirke og det er derfor altid vigtigt, at vide om hans vej, der førte til bruddet med den katolske kirke.

Tirsdag 12. september:

Med billeder vil jeg i første foredrag fortælle, hvordan Luthers hele liv blev en kamp for sandheden og et kristenmenneskes frihed.

Vi følger hans barndom, ungdom, klostertid, opgør med faderen, hans store forfattervirksomhed, hans optræden på den store rigsdag i Worms og hans kvaler under bondeoprøret.

Onsdag 5. oktober:

Det næste foredrag skal handle om hans familieliv, hans ægteskab med nonnen Katharina von Bora, hans forhold til fyrsterne, hans breve og hans forhold til livets glæder samt hans dramatiske død.

Torsdag 16. november:

Tredje foredrag vil være en fortælling om Luthers forhold til vinen og øllet - samtidens drikke, nødvendige, som man foretrak at drikke, da man frygtede brøndvandets kvalitet - det er årene, hvor pesten hærger Europa.

I samarbejde med organist Anton vil vi også synge og fortælle lidt om baggrunden for nogle af Luthers salmer og skal selvfølgelig også høre musik af J.S.Bach.

Der vil være små smagsprøver på vin og der vil blive serveret små kager, med Martin Luther og Johann Sebastian Bach.

Bach bliver med rette kaldt den femte evangelist.