Begivenheden har allerede fundet sted.

Torsdag d. 3. november 2022, kl. 19:30
Hirtshals kirke, Kirkegade, 9850 Hirtshals
Orgelkoncert med Michael Rosenfeldt

Orgelmusik til reformation og Allehelgen.

Orglets piber får lov at folde sig ud i al deres magt og vælde, når Michael Rosenfeldt vender hjem til sin barndomsby for at give koncert på Hirtshals kirkes skønne orgel. Der er 1.410 orgelpiber at spille på i Hirtshals kirke og vi håber, de alle kommer i spil undervejs i koncerten.

Selv siger Michael, at han ”ser frem til at spille koncert det sted og på det orgel, hvor det hele begyndte. Selvom det er ved at være længe siden, står dette fine instrument og rum som en slags referenceramme for mig endnu.”

Her ved Allehelgens-tide og dermed indgangen til den sidste måned i kirkeåret, tager Michael os med tilbage til nogle af de store salmer og værker fra reformationstiden. Der lægges ud med orgelmusik af mesteren over dem alle: Johann Sebastian Bach. Vi får hans ”Passacaglia i c-mol” at høre. Den skrev Bach allerede som 22-årig!

Herefter fortsættes med forskellige store orgelkomponisters fortolkninger af de gamle reformationssalmer. Vi får bl.a.: ”Af dybsens nød”, ”Befal du dine veje” og ”Gud, efter dig jeg længes” at høre i bearbejdelser af bl.a. F. Mendelssohn og J. Brahms. Koncerten slutter med et værk skrevet over Luthers kampsalme: ”Vor Gud, han er så stærk en borg”

Efter koncerten er der efterspil i Hirtshals Kirkecenter. Her nyder vi sammen en lille forfriskning og der bliver lejlighed til at hilse på Michael Rosenfeldt.

----

Michael Rosenfeldt (f. 1990) er solistklasseuddannet, med debut i 2017, fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Hochschule für Musik i Nürnberg ved henholdsvis prof. Ulrik Spang-Hanssen, domorganist Kristian Krogsøe samt Gewandhausorganist Michael Schönheit.

Michael er en aktiv koncertgiver, både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Desuden optræder Michael ofte med Aarhus Bachselskab og har deltaget i mesterkurser med bl.a. Ulrich Böhme, Leo van Doeselaar, Paolo Crivellaro, Guy Bovet og Christoph Schöner.

Michael har siden 2016 været ansat som organist ved Vor Frue kirke i Aarhus og er desuden tilknyttet Vestervig kirkemusikskole som underviser i bla. orgel.

Billetter koster kr. 50.00 og kan købes på dagen ved indgangen eller på forhånd ved at klikke her