Familier har haft en dejlig ferie

Udgivet af Bjarne Hougaard, ons d. 24. jul 2019, kl. 00:00
Nyheder

7 familier har i begyndelsen af juli været ferie med Hirtshals Menighedspleje, der har fået udgifterne dækket via donationer fra Arbejdsmarkedets Feriefond, der gennem Folkekirkens  Feriehjælp har dækket det meste og Aalborg Stifts udvalg for Migrantsamarbejde, der har dækket resten fordi familierne repræsenterede mange forskellige kulturer. Fælles for Familierne var, at deres økonomiske forhold ikke gav for, at de selv kunne komme på ferie med børnene.

Menighedsplejen ser det som en mulighed for at give familierne en oplevelse af fælleskab, der strækker sig ud over kirkerummet og sognet. Derfor har familierne også ”rejseledere” med på turen.

Det har simpelt hen været en fantastisk uge!

Jette og Ole Valsson, der var årets rejseledere udtaler: Vi oplever at familierne får energi til hverdagen, og får vendt nogle af de tanker, som de går med i hverdagen omkring eksistentielle udfordringer, dilemmaerne og hverdagens små og store problemer.

Ud over fællesskabet og de gode snakke har vi arrangeret naturture, hvor vi fortalte familierne om området med planter, blomster og insekter. Der blev spillet fodbold, tennis, vikingespil andre boldspil. Noget med modellervoks. Hentet sten på stranden, som derefter blev malet.

Familierne boede i hvert sit hus og laver hver dag selv mad. Vi afsluttede ugen med fællesspisning og is til dessert. Softice, som blev lavet på stedet. Det var en stor succes.

Familierne udtaler, at det simpelt hen har været en fantastisk uge, og håber at de får muligheden igen. Vi som ledere har flere gange fået at vide, at det er så godt og det bedste de har oplevet, og det er vi meget taknemmelige for.

Det har været en stor fornøjelse for os at være med.

TAK

Vi vil gerne takke Arbejdsmarkedets Feriefond og Stiftsudvalget for Migrantsamarbejde for den økonomiske støtte, der har gjort det økonomisk muligt for os at hjælpe disse familier til en velfortjent sommerferie.

Ledere på denne tur.

Jette og Ole Valsson