Ny organist ved kirkerne i Hirtshals sogn

# Nyheder
Udgivet fredag d. 27. maj 2022, kl. 10:45

Vi glæder os over endelig at kunne byde velkommen til sognets nye organist. Han tiltræder 1. juni og bydes officielt velkommen ved pinsegudstjenesten 5. juni.

Han præsenterer sig selv således:

Mit navn er Anton Schmidt-Jakobsen. Jeg tiltræder med stor glæde 1. juni organiststillingen ved Hirtshals kirke. På opfordring vil jeg gerne fortælle lidt om min vej til organistjobbet.

Jeg er opvokset i Uggerby på et lille landbrug, hvor søndagsskole og kirkegang var en naturlig del af ugens rytme. Fra mine unge år spillede jeg klaver og i gymnasietiden begyndte jeg at spille orgel.

Mit første embede i folkekirken blev ved Asdal kirke, hvor jeg som 17-årig i 1984 blev ansat som kirkesanger. Efter studentereksamenen tog jeg min organisteksamen i forbindelse med et højskoleophold i Hillerød.

Med den lille organisteksamen i hus fortsatte mit virke i folkekirken som organist. Først i ni år ved Sct. Olai kirke i Hjørring og senest er det blevet til godt 24 år ved Tårs og Morild kirker.

Det har gennem alle årene været forunderligt for mig at opleve, hvordan kirkens rum kan bære med både i stor glæde og dyb sorg. Derfor er det også med ydmyghed, jeg nu tager plads på orgelbænken i Hirtshals kirke. Jeg håber musikken i kirken fortsat kan være med til at skabe højtid og sætte rammerne for nogle af livets store begivenheder.

De seneste par år har jeg sammen med min hustru Marianne, der er pædagog, boet i Kjul. Her trives vi godt i den skønne natur ved skov og strand. For min del er det som en cirkel sluttes, når jeg nu tiltræder som organist ved Hirtshals kirke og samtidig har fået bopæl i Asdal sogn, hvor min kirkelige arbejdsbane begyndte.

Jeg glæder mig til samarbejdet med kirkens øvrige medarbejdere og til at møde menigheden i Hirtshals sogn.